Overgang

Een energieke overgang voor vrouwen die vitaal willen blijven.

Overgangsconsulente

Natuurlijke hulp bij overgangsverschijnselen.

De Overgang. Iedere vrouw krijgt in de leeftijd van 40 tot 60 jaar te maken met de overgang. De overgang is geen ziekte maar een fase in het leven van de vrouw. In deze levensfase verandert er nogal wat in het vrouwelijk lichaam en meestal merkt de vrouw dat ook.

De oorzaak van deze veranderingen heeft te maken met de activiteit van de eierstokken. De hormoonproductie verandert. De eerste tekenen zijn vaak menstruatieveranderingen, slapeloosheid, stemmingswisselingen en spier en/of gewrichtspijn. Er kunnen uiteraard ook andere oorzaken voor deze klachten zijn. Overigens kunnen ook vrouwen zonder baarmoeder overgangsklachten krijgen.

De overgang is echter niet alleen een lichamelijk proces. Naast de behoefte aan informatie en een adequate behandeling, blijkt dat er een enorme behoefte bestaat aan ondersteuning en erkenning van het probleem.

Tijdens een consult krijgt u alle informatie die relevant is om zo plezierig en gezond mogelijk de overgang door te komen. U krijgt die ondersteuning en wordt u doorverwezen indien nodig, door naar de juiste hulpverleners of instanties.